Palmapedia.com  
Veljača 08, 2012, 02:02:04 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Macrozamia moorei  (Posjeta: 1724 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
lovranpalm
Washingtonia
*

Email
« : Kolovoz 08, 2008, 08:20:45 »

ovu macrozamiu moorei sam nabavio 2000 g. kao sijanca kod g. Spannera u Muenchenu. Najprije je bila u kanti 2 godine i lijepo napredovala, svake godine je izbacivala 3 nova lista. Tad sam je posadio u zemlju na mjesto koje je zimi bilo prevlažno i skoro sam je izgubio.Na proljeće 2003 sam je konačno premjestio na današnje mjesto koje se nalazi ispod jedne velike pine, osunčano je i kiša(pa tako ni snijeg) gotovo da i ne dolazi do nje. Sada je,vidim po njoj, ponovno sretna i jednog dana kad ovaj forum budu radili naši nasljednici bit će pravi "komad".
Evidentirano
Veruda
Administrator

Spol: Muški

« Odgovor #1 : Travanj 13, 2009, 18:38:44 »

Zna li netko brzinu rasta Macrozamie moorei? Ova od lovranpalma je ipak prošla kroz jedno stresno razdoblje pa možda i nije baš tako spora kako se po slici čini.

I dali Macrozamie izbacuju kao i Cycasi set listova ili kao palme jedan po jedan?

Odrasli primjerak  sretan

Evidentirano
lovranpalm3
Washingtonia
*

Email
« Odgovor #2 : Veljača 09, 2010, 16:40:55 »

Nemam sliku, ali moja moorei je dobila oštećenje od mraza i snijega na jedno 50 % površine listova, ako neće biti drugih snijegova i mrazova, vjerojatno će preživjeti-ali, da je spora-spora je, dugo će se oporavljati...
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!