trava
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #330 : Kolovoz 28, 2010, 22:22:10 » |
|
 Ovo su cikasi posađeni ispred Euroherca,mislim da su svi muški osim jedne ženske koja ove godine prvi put cvjeta,nadam se da je nešto oplođeno.Na dva muška razvile su se duple glave,biće zanimljivo vidjeti kako će izgledati za par godina kad razviju dupla debla,jedan malac od duplog je već u pitaru.  Za sad jedina dama u Zadru. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
bvb
|
|
|
SCALAR
Cocos nucifera
Spol: 
|
 |
« Odgovor #331 : Kolovoz 29, 2010, 17:50:43 » |
|
Mnogo su lepi Trava jos kad ih vidim posadjene u prirodi vidis i sam zenski cycas ima oborenije listove od muskih mada ja to izrazenje kad su vec stariji zar je moguce da samo jedan zenski ima u Zadru blago tebi mozes da uzivas da ih gledas svaki dan kako napreduju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
trava
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #332 : Rujan 09, 2010, 21:00:30 » |
|
Zna li netko kad su zrele sjemenke cikasa-revolute?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
bvb
|
|
|
SCALAR
Cocos nucifera
Spol: 
|
 |
« Odgovor #333 : Rujan 10, 2010, 00:17:18 » |
|
Trava mogu ti pomoci da vidis po boji kad je zrelo evo ti fotografije  Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SCALAR
Cocos nucifera
Spol: 
|
 |
« Odgovor #334 : Rujan 10, 2010, 00:18:45 » |
|
Trava mozda ti mogu pomoci sa ovom slikom zrelog semena cycasa  Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SCALAR
Cocos nucifera
Spol: 
|
 |
« Odgovor #335 : Rujan 10, 2010, 13:36:20 » |
|
Kako se brise duplirani odgovor zeznuo me imageshack
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
trava
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #336 : Rujan 10, 2010, 16:15:33 » |
|
Već su oni takve boje,samo mi je čudno da ako su cvjetali u 6. mjesecu i da su već zreli?Našao sam podatak da im oplodnja traje po 2-3 mjeseca!?Jako malo sjemenki,zbog te otežane oplodnje,je oplođeno,a vrijeme klijavosti sjemena je svega mjesec dana.Brati il ne brati pitanje je sad?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
bvb
|
|
|
SCALAR
Cocos nucifera
Spol: 
|
 |
« Odgovor #337 : Rujan 10, 2010, 18:21:36 » |
|
Pa neznam trava da li je klijavost semena samo dva meseca kako ljudi narucuju seme preko interneta ko zna kada je ubrano pa optet klija pa ako imas vise tog semena probaj sad nekoliko a resto kasnije znas da treba da skines taj crveni sloj da bi bolje klijalo samo oprezno da ne ostetis seme.Posadiga do pola u zemlju poleske ovako  Uploaded with ImageShack.us . Mene muci nemogu nikako od izdanaka da ozilim vec drugi put sad pokusavam prvi put nije uspelo videcemo sata ce biti neznam dali je bolje da sacekam da potera denu ili dve liske pa onda da probam evo maleckog  Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Rujan 10, 2010, 18:36:05 SCALAR »
|
Evidentirano
|
|
|
|
trava
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #338 : Rujan 12, 2010, 09:40:14 » |
|
Nije nikakav problem ožiliti izdanke.Dosada sam ih ožilio veći broj i jedini problem može nastati zbog previše vode.Oni izdanci(ili kako ih ja zovem-kapule)koji se uberu u proljeće,4-5-6 mjesec,mogu se odmah ožiliti,ako ih ubereš npr sada potjerati će korijen i listove tek na proljeće,naravno govorim o neplasteničkim uslovima.Budući da kapula sadrži dovoljno rezervi hrane ima slučajeva da potjera listove a da uopće ne počne tjerati korjen.Bilo je slučajeva da su se neki izdanci ukorijenili i nakon više od godinu dana.Treba paziti na vlažnost,ne smije se izdanak pretjerano zalijevati,dovoljno je da supstrat bude osrednje vlažan,inače može doći do truljenja izdanka.Ožiljavao sam ih uglavnom u perlitu ili u mješavini perlita i treseta,izdanak je dovoljno ubosti 2 cm,držati na suncu i imati strpljenja.Najbolji su izdanci koji na sebi nemaju listove,oni sa listovima se puno teže ožiljavaju,mislim da im je najbolje odmah odsjeći listove,desi se da upravo od lista krene truljenje.Sretno sa tvojom kapulom!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
bvb
|
|
|
SCALAR
Cocos nucifera
Spol: 
|
 |
« Odgovor #339 : Rujan 12, 2010, 15:47:05 » |
|
Hvala Trava na savetu mozda su mi ona dva propala zbog dosta vlage sad sam stavio u staklenu bastu ima i dosta vlaznosti a supstrat necu mnogo zalivati reci mi da li da drzim preko njega neku plastiku ili ne.tempetratura unutra je oko 26-27.reci mi koje velicine treba izdanak otprilke da bude da bi se najbolje ozilio.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Rujan 12, 2010, 15:56:17 SCALAR »
|
Evidentirano
|
|
|
|
trava
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #340 : Rujan 12, 2010, 17:10:03 » |
|
 Ovo su izdanci brani lani,jedan tek sada baca listove ,ovaj mali doli desno je ubran u 7 mj. i bacio je list ali još nema naznaka korjena,najmanji izdanak je možda 3cm visok,nažalost zaklanja ga list.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
bvb
|
|
|
SCALAR
Cocos nucifera
Spol: 
|
 |
« Odgovor #341 : Rujan 12, 2010, 19:59:51 » |
|
Pa moj je otprilike kao onaj tvoj najmanji videcemo sta ce biti da li cu ovaj put uspeti stavio sam ga pre 20 dana nesto mi je sumnjivo posatao je nekako mekan kad ga ga pipnem mozda treba da sacekam da veci postanu, ne ce me , reci mi kad ih odvajas od stabla da li ih nozem seces ili prosto odlomis i da li koristis neki hormon za ozivljavanje.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
trava
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #342 : Rujan 12, 2010, 22:34:02 » |
|
Najčešće ih otkinem,znao sam ih odrezati i nožem,ili malo grublje krampom,nebitno je kako,bez hormona,stavi ih u zemlju i zaboravi na njih,kad krene,krene.Taj što je omekšao mislim da neće valjati.Mislim da je najbolje odvojiti ih u 4 mjesecu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
bvb
|
|
|
SCALAR
Cocos nucifera
Spol: 
|
 |
« Odgovor #343 : Rujan 12, 2010, 22:40:33 » |
|
I ja mislim da je gotov previse je vlazan bio supstrat sledeci cu probati u aprilu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
trava
Jubaea