|
Pivi
|
 |
« : Listopad 13, 2007, 18:43:38 » |
|
Sa čime gnojite vaše palme, u koje doba, u kojoj količini? (ako ih gnojite)
Nemam iskustva sa ovim nimalo pa me baš zanima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
više sadit, manje razmišljat
|
|
|
|
jelsa
Gost
|
 |
« Odgovor #1 : Listopad 13, 2007, 19:11:10 » |
|
Kristalno Scotovo gnoivo 18 10 18 + micro.Jako se dobro pokazalo.Gnoivo se otopi u vodi i tako se zaljeva,ne oštečuje bijku ako voda ostane na palmi već vrši funkciju prihrane preko lista.Ljeti obavezno dodam Calcinit jer je to potrebno za drugu vegetaciju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Palmark
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #2 : Listopad 13, 2007, 19:15:07 » |
|
Phoenix canariensis gnojim sa pregorelim stajnjakom od polovine marta do pocetka septembra tako sto stajnjak razmutim u vodi(200gr na 10 litara) i time zalijem palmu na svake 2 nedelje! Rezultati su odlicni! Trachycarpus fortunei gnojim u istom razdoblju vestackim djubrivom ,takodje na 2 nedelje, a doza po propisanom uputstvu na boci!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
USDA zone: 8a ******************************** apsolutni minimum za poslednjih 15 godina:-14C apsolutni maximum za poslednjih 15godina:44C
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #3 : Listopad 13, 2007, 19:21:43 » |
|
Čekaj, šta je stajnjak a šta vestačko đubrivo?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
jelsa
Gost
|
 |
« Odgovor #4 : Listopad 13, 2007, 19:23:49 » |
|
Stajnjak je nus produkt životinja/govanca/a vještačko ili ti ga mineralno/umjetno/.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #5 : Listopad 13, 2007, 19:24:43 » |
|
Kristalno Scotovo gnoivo 18 10 18 + micro.Jako se dobro pokazalo.Gnoivo se otopi u vodi i tako se zaljeva,ne oštečuje bijku ako voda ostane na palmi već vrši funkciju prihrane preko lista.Ljeti obavezno dodam Calcinit jer je to potrebno za drugu vegetaciju.
Jelsa, scotovo gnojivo i calcinit najvjerojatnije nabavljaš u splitu? Ako mi možeš napisati gdje (i za Previcur). Šta druga vegetacija znaći kod palmi? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Palmark
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #6 : Listopad 13, 2007, 19:25:27 » |
|
Stajnjak je kravlji izmet koji odstoji 3 godine,osusi se potpuno,ali sadrzi ogromnu kolicinu azota i ostalih hranljivih sastojaka! Vestacko djubrivo je ono sto se kupuje za djubrenje biljaka-znaci ili neki rastvor ili kuglice...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
USDA zone: 8a ******************************** apsolutni minimum za poslednjih 15 godina:-14C apsolutni maximum za poslednjih 15godina:44C
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #7 : Listopad 13, 2007, 19:26:40 » |
|
Objasnio mi je xenon jednom za stajnjak, ali mi nije bilo jasno kad si spoemenuo 200 grama i miješanje...malo mi smiješno bilo  Vestačko nisam znao. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
jelsa
Gost
|
 |
« Odgovor #8 : Listopad 13, 2007, 19:32:20 » |
|
Ovo što Palmark spominje je jako dobra stvar ali se ne usuđujem to upotrebljavati zbog drugih biljaka a i nije mi zgodno puštati kroz sistem natapanja.Scotova gnoiva nabavljam direktno kod nabavljača /veleprodaja/.Kad naručim novu turu šaljem ti 1kg i Calcinit.Koncetracije su vrlo niske. Ide 0,7g na litru.To je profi gnoivo.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #9 : Listopad 13, 2007, 19:47:03 » |
|
Trenutno gnojim organsko konjsko gnojivo s viskom udjelom dušika, pokazalo se kao dobro i kao dodatno koristim tekuće u omjeru 6-2-6...
Ali, već neko vrijeme razmišljam o Superthrivu koji se pokazao kao nevjerojatno dobar za palme, isto tako i Palmbooster pokazuje odlične rezultate. Ne znam o kojem se sastavu radi, ali vjerujem da ima visok udio dušika i kalija. Mislim da ću ga naručiti...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #10 : Listopad 13, 2007, 19:50:06 » |
|
Veruda, na šta se omjer 6-2-6 odnosi?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #11 : Listopad 13, 2007, 19:53:01 » |
|
N-P-K
Dušik-fosfor-kalij
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Xenon
aloha
Global Moderator

Spol: 
|
 |
« Odgovor #12 : Listopad 14, 2007, 03:34:52 » |
|
Ja za moje palme koristim neko italijansko tecno djubrivo za listanje, sa visokim N brojem, jer mi za sad ne trebaju P i K u toj meri.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
USDA zone: 7b/8a AHS heat zone: 5 Average temperature: 11.7°C (53°F) Annual precipitation: 700 mm (27.56 inches)
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #13 : Veljača 20, 2008, 17:13:28 » |
|
nabavio sam stajskog gnjojiva. kako ga primjeniti?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|