__ivica
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« : Listopad 25, 2009, 22:01:06 » |
|
Ako želite saznati nešto više o svom citrusu, ili možda i ne znate što imate, ili želite naučiti nešto više, ili možda samo volite gledati slike citrusa dok vani vije bura, tada bi ovo moglo biti izvrsno mjesto za početak: http://users.kymp.net/citruspages/home.htmlTipka "Photos and Links" otvara vam vrata prema daljnjim kvalitetnim izvorima podataka. Poznata su mi neka imena tamo navedena, više su zaboravili o citrusima nego što ću ja ikada naučiti. Ako trebate pomoć, lakše ćete ju dobiti ako znate pravo ime svog citrusa. Calamondin [Citrus madurensis, Citrofortunella microcarpa, Citrus mitis] 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Veruda
|
 |
« Odgovor #1 : Listopad 26, 2009, 16:50:23 » |
|
Odlična stranica, ima tu svega. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
dubrovnik
Brahea
|
 |
« Odgovor #3 : Prosinac 29, 2009, 00:09:59 » |
|
kakvi su to citrusi koji se razmnozavaju sjemenjem, osim podloga?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
mladenka
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #4 : Prosinac 29, 2009, 13:57:59 » |
|
Pa neznam,mislim da je to za hobiste.Uostalom neću se bavit eksploatacijom nego mi je hobi, a koliko znam sjemenjem se prenose neke roditeljske odlike a to mi je dovoljno.Uostalom pitanje je dali će mi to uopće niknuti.Inače sam naručila sjemenke Key lime citrus aurauntefolia i Kaffir lime citrus hystrix. Ovo prvo je mislim limeta a drugo neka vrsta čedruna.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Pivi
|
 |
« Odgovor #5 : Prosinac 29, 2009, 14:07:19 » |
|
Izgleda da je oboje neka vrsta limete.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
više sadit, manje razmišljat
|
|
|
__ivica
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #6 : Ožujak 30, 2010, 11:01:14 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Opatijac
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #7 : Travanj 01, 2010, 17:15:51 » |
|
Lijepi pozdrav, Dakle prica ide ovako, prije godinu dana, taman negdje u proljece nakon kupnje ploda manga i avokada cisto iz znatizelje obje sjemenke su ubacene u jedan pitar od cvijeca. Neko vrijeme to sam uredno zalijevao, ali kako nista nije od toga ostavio sam tako na balkonu preko ljeta, mislim da je sunce vise puta ispeklo i prepeklo sve to skupa, osim kad bi neka kisica to rashladila i napojila. Tamo negdje na jesen kad se sve ostalo sredjivalo u kutu balkona medju ostalim stvarima nasao se i taj pitar sa grancicom velicine 15 cm bez ijednog lista, ali vrag mi nije dao mira i ja sam to poceo zalijevati...najprije se pojavio mali zeleni listic, pa jos jedan....kako je bivalo sve hladnije i hladnije ja sam nepoznatu biljku unio u stan i zalijevao i svo krenula do visine od 60 cm, veselo raste..... Medjutim eto i problema....zasadjeni su bili i mango i avokado, dakle sto je na slikama ????? Nisam presadjivao, bojim se da nesto ne ostetim pa da usahne, vjerovatno bi se pronasla sjemenka koja nije proklijala. Hvala   
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
__ivica
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #8 : Travanj 02, 2010, 10:04:31 » |
|
Opatijac, to ti nije citrus, to je sigurno. Fulao si thread skroz... Rekao bih da imaš avokado - a on je ponešto sličan loquat-u (nešpuli).
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dubrovnik
Brahea
|
 |
« Odgovor #9 : Travanj 04, 2010, 22:10:11 » |
|
Ovo je avokado - Persea americana bez ikakve sumnje, no koja je sorta u pitanju to ne bih znao, definitivno nije najcesci Haas jer su listovi previse sjajni.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
engadin
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #10 : Studeni 14, 2010, 02:07:15 » |
|
Bas me zanima sta bi ovo moglo biti.Samo je poniklo i odraslo.  Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
palmofan
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #11 : Studeni 14, 2010, 13:19:10 » |
|
I meni je isto takva biljka pretprošle godine nikla u tegli Phoenix dactylifere i počela brzo rasti pa sam je izvadio iz tegle i posadio u vrtu. Izrasla je u stabalce i preživjela zimu, što znači da nije neka mediteranska biljka kako sam ispočetka pretpostavljao. Volio bih i ja znati što je to, do danas nisam uspio naći naziv toga drveta.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
USDA zone: 7a
|
|
|
engadin
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #12 : Studeni 16, 2010, 00:45:11 » |
|
kazes nije mediteranska biljka,15 novembar a zelena kao da je pocetak septembra.valjda cemo naici na nekoga ko ce nam odgovoriti o kojoj vrsti je rijec?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
trava
Jubaea
Spol: 
|
 |
« Odgovor #13 : Studeni 16, 2010, 11:22:32 » |
|
Može li koja fotka iz profila?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
bvb
|
|
|
engadin
Washingtonia
Spol: 
|
 |
« Odgovor #14 : Studeni 16, 2010, 14:11:39 » |
|
evo 2 slikie iz profila  Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|